B/one


Vi er nå forhandler for Bavaria B/One i Hordaland.

Dette er en rask entypebåt fra Farr Yacht Design. Kontakt oss for priser og prøveseiling.toppbilde_b-one


b_one_logo_200px

En typebåt fra Farr Yacht Design

Enkel å håndtere – Enkel å seile –Enkel å eie


Modellbilde_B_one_0960

Bavaria presenterer nå en liten sportslig entypebåt med målet om å skape en stor regattaklasse spredd over hele verden.

Grunnkonseptet er:

  • Farr yacht Design, kan entype og raske båter.
  • Bavaria verftet, kan produsere kvalitet til en uslåelig pris.
  • Ferdige klasseregler og organisasjon holder kostnadene nede.
  • Utviklet av riktige designere

B/ONE er konstruert av Farr Yacht Design og har hentet inspirasjon fra sine siste konstruksjoner for Volvo Ocean Race og Farr 400. Fremfor alt ses slektskapet med den avanserte Farr 400. B/ONE er en avansert oppbygning med en bunnkonstruksjon som en stor kjølbåt og en senkbar kjøl med T-bulb i bly. Dekkslayouten ligner mye på Farr 400 med system for all seilhåndtering, for eksempel gennaker, for å forenkle håndteringen. Båten har 4 køyer innvendig med mulighet for kjemikalietoalett. Den lave vekten og den opptrekkbare kjølen gir enkel håndtering på tilhenger.

Streng entype

Båten vil seiles som en streng entypeklasse. Farr har en utrolig erfaring og høste av i sin konstruksjon av B/ONE og noen av de største klassene er konstruert av nettopp Farr. Match Center Germany vil være klasse sekretærer. Besetnings vekten er begrenset til 286 kg hvilket normalt gir 3 personers besetning. Det innebærer at det blir enklere å finne besetning og alle om bord seiler aktivt. Seil er begrenset. Allerede fra lansering er internasjonale event planlagt og båten er allerede solgt til mange land, hvorav mange er i Europa.

Skolebåt

B/ONE kommer i tillegg i en skoleutførelse med mindre seilføring. Et av målene med båten er å rekruttere nye kandidater til seilsporten. Til og med for eventseiling passer båten perfekt ettersom det kan være opp til 6 personer om bord.